Vinnavn | Købt hos | Land | År | Pris (kr.) | Udse- ende 0-5 | Næse 0-10 | Smag 0-20 | Efter- smag 0-10 | Hel- hed 0-10 | Ialt | Kommentar |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fontanafredda Barolo | Brugsen | Italien | 2009 | 99 | 3 | 7 | 14 | 6 | 6 | 36 | Let sødlig. Blød med rund eftersmag |
Barolo "Le Radici" | Adriat Vinimport | Italien | 2010 | 200 | 3 | 5 | 16 | 7 | 7 | 38 | Sødlig kraftig vin. Lidt stram eftersmag med meget syre. |
Steenberg | Skjold Burne | Sydafrika | 2011 | 210 | 2 | 8 | 17 | 8 | 8 | 43 | Lækker sødme. Super næse. Blød med dejlig eftersmag |
Barolo Le Coste Pecchenino | Felix vine | Italien | 2010 | 400 | 3 | 6 | 16 | 7 | 7 | 39 | Meget syrerig...Men efter 10 min i glasset åbner den sig og ændre sig totalt. Koncentreret skøn og dejlig vin som skal have MEGET luft. |
Conti Sertoli Salis Sforzato, Canua | Torsten Freund Vin | Italien | 2009 | 250 | 3 | 9 | 18 | 9 | 9 | 48 | Super næse med præg af mørke bær. Skøn sødlig smag med blanding af kirsebær og rosiner. Super lækker og lang eftersmag |
Fratelli Alessandria Barolo San Lorenzo | Greve Vinkompagni | Italien | 2008 | 325 | 3 | 8 | 17 | 8 | 8 | 44 | Skøn sødlig "Lange Jan" næse. Meget syre, men lækker vin med lang eftersmag |
Albereda Sforzato di Valtellina | Lowin | Italien | 2004 | 275 | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | Prop..øv.. |
Longview Riserva Nebbiolo | Andrup Vin | Australien | 2012 | 300 | 3 | 6 | 16 | 7 | 7 | 39 | Lidt "terpentin/kemisk" duft. Men dejlig smag og eftersmag. |
10/9-2015. Nebbiolo
- 19/6-2015. Min bedste vin – de andre ikke har smagt
- 8/10-2015. Bordeaux
Rigtig god og inspirerende smagning, hvor det generelt lidt negative indtryk af Nebbiolodruen blev gjort til skamme. Vi smagte nogle fantastiske vine, hvor vi også lærte hvor god en indflydelse noget luft og tid i glasset har på duft og smag. Samtidig fik vi et godt indtryk af hvor forskellig smag og duft kan være afhængig af oprindelsessted og metode.
Super aften, hvor vi lærte forskelligheden af Nebbiolodruen (Italien, Sydafrika og Australien) samt hvor vigtig det er, at en god Barolo får rigeligt med luft 🙂